Oslávme spolu Deň Zeme

17. apr. 2024

22. apríl patrí už tradične Dňu Zeme. Od roku 1970 vyzvali vedci a ekológovia z celého sveta k spoločnému úsiliu za ochranu Zeme počas demonštrácií, ktoré reagovali na fotografie a snímky z vesmíru dokumentujúce jej krehkosť.

Na Slovensku si stále užívame štyri ročné obdobia, čistý vzduch a dostatok pitnej vody, čo však nie je samozrejmosťou, ale darom, o ktorý treba starať. Rôzne organizácie, obce, mestá a dobrovoľníci organizujú aktivity od 22. marca, kedy sme si pripomenuli Svetový deň vody, vrátane vzdelávacích programov v školách po celom kraji. Envirovýchova je dnes samozrejmosťou a deti dokážu významne ovplyvniť návyky celej rodiny.

Je to čas na zamyslenie sa nad tým, ako môžeme prispieť k ochrane nášho domova a zlepšeniu životného prostredia. Spojme svoje sily a urobme niečo skvelé pre Zem, ktorá nás živí a poskytuje nám útočisko. Každý malý krok môže viesť k veľkej zmene!

Image title


Voda - naše bohatstvo

Sobota 27. apríla bude pri príležitosti Dňa Zeme venovaná vode a okolitej prírode. Každý, kto má chuť sa zapojiť do niektorej z mnohých aktivít, prejaví dobrú vôľu a záujem chrániť prostredie, v ktorom žijeme. A popri tom si užiť aj príjemný oddych a zábavu. V tento deň sa aj vy, ako dobrovoľníci môžete pridať ku niektorej z množstva aktivít, kedy sa organizuje tradičné jarné čistenie v obciach i na vodných tokoch, často v koordinácii s vodáckymi a ochranárskymi organizáciami.

Čistá príroda je miesto naozaj osviežujúceho oddychu a živá kultúra je balzam na dušu. Toto všetko môžete zažiť v sobotu počas podujatia Voda - naše bohatstvo pri Malom Dunaji v bratislavskej Vrakuni! Pre všetky vekové kategórie bude od 13:30 do 18:30 pripravený atraktívny program. Nebudú chýbať enviro programy pre deti, dielničky, maľovanie na tvár, občerstvenie, či dokonca člnkovanie na Malom Dunaji.

Tešíme sa na Vás v bratislavskej Vrakuni, na lúke pri kruhovom objazde.


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu