Dni zelá 2018

od5.10.14:02 do7.10.14:02 2018
od5.10.14:02 do7.10.14:02 2018
Stupava
Záhorie
www.mkic.sk

Prvý októbrový víkend v roku patrí kapuste (po záhorácky zelé). Festival Dni zelá, sa snaží zachovávať tradície pestovania a spracovania regionálnych odrôd kapusty, ktoré boli a sú známe svojou špecifickou chuťou. Od kapusty, cez tradičný remeselný jarmok, až po hudobné lahôdky k nám festival každoročne priláka tisícky návštevníkov. V roku 2018 budú Dni zelá sláviť 22. ročník.

Dni zelá v Stupave dlhodobo patria medzi najväčšie festivaly na Záhorí. Hlavnou myšlienkou festivalu je zachovávanie tradícií regiónu Záhorie, propagácia tradičného pestovania a spracovania kapusty, prezentácia miestnych súborov, združení a kultúrnych pamiatok. V neposlednom rade aj miestnych kulinárskych špecialít.

Každoročnou súčasťou bohatého programu je trojdňový Remeselnícky jarmok a výstava Úroda. Obľúbené sprievodné podujatie pre návštevníkov je aj varenie kapustnice „My varíme ze zelá“.

Kultúrny program je zameraný na širokú verejnosť, ponúka množstvo súťaží, atrakcií, gastronomických variácií regionálnych jedál a živých koncertov.

Sprievodné podujatia – prehliadka farského kostola a oratória, výstava súčasnej handmade tvorby na Dolnom Záhorí a výstava ručných prác potešia všetky vekové kategórie návštevníkov. Program končí v nedeľu ohňostrojom.

Dni zelá 2018

Najlepšie zľavy v Bratislave a okolí

Bratislava CARD City&Region je oficiálnou destinačnou turistickou kartou, ktorá vám umožňuje spoznať a zažiť to najlepšie, čo mesto Bratislava a región ponúkajú.
  • voľný vstup do múzeí a galérií
  • bezplatná prehliadka
  • neobmedzená doprava
  • ďalšie zľavy do výšky 50%
Kúpiť online


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu