Tieň jaguára - premietanie filmu Pavla Barabáša

14.11. 201811:25
14.11. 201811:25
Vajnorská 21, Bratislava
Bratislava

Pozývame Vás na premietanie nového filmu Pavla Barabáša - Tieň jaguára, ktorý zachytáva náročnú cestu cez neprebádané hory Amazónie a vyvrcholí dôležitým poznaním vďaka izolovanému indiánskemu kmeňu.

Štyria priatelia sa vybrali proti prúdu amazonských riek na neistú cestu. Prešli cez tajomné pohorie Sierra Maigualida, ktorým okrem indiánov ešte nikto neprešiel. Dostali sa tak do ich sveta. Do sveta založeného na úcte k vlastnému spoločenstvu. Vďaka spiritualite sú prepojení s okolitou prírodou. Veria, že poškodiť prales znamená poškodiť samých seba. Jedni z posledných prírodných indiánov na tejto planéte prijali odvážlivcov do svojej osady a umožnili im spoznať a autenticky zachytiť jednoduchosť ich bytia a priniesť tak dôležité poznanie.

Pavol Barabáš o filme: 

„Z mnohých expedícií, hoci boli veľmi ťažké, nevznikol žiadny dokument. Dôvody boli rôzne. Ale pri tejto poslednej mám pocit, že sme zaznamenali niečo vzácne, čo nesie silné posolstvo. Po dlhom putovaní panenskými horami Amazónie sme sa dostali do zabudnutého, dávneho sveta, kde ľudia žili v spoločenstvách bez potreby vlastniť akýkoľvek majetok. Veľa z tých čias ostalo v našom podvedomí a pochopiť to, nám pomôže porozumieť nášmu vzťahu k prírode i dejom v našej spoločnosti. Indiáni kmeňa Hodi sú jej súčasťou a to doslova. Nehľadajú rôzne pravdy. Nehľadajú šťastie. Šťastie k ním jednoducho samo prichádza. My sme však z jeho neustáleho hľadania nervózni, hoci máme všetko. Akurát sme stratili úctu k prírode, zemi, vode, vzduchu i všetkému živému. Našim problémom je to, že chceme všetko vlastniť, nie byť súčasťou Zeme, ale jej dobyvatelia."

----------------------------------------------------------------------------------------

Vstupné 5,-e

Lístky priamo na mieste alebo predpredaj na:

https://tootoot.fm/sk/events/5bd4812ff158230a3478d138

Premietanie filmu Vábenie výšok sa koná v STREDISKU KULTÚRY BRATISLAVA - NOVÉ MESTO na Vajnorskej 21. To je asi 200 metrov od klubovne Dobrodruh, na tej istej ulici.

Tieň jaguára - premietanie filmu Pavla Barabáša

Najlepšie zľavy v Bratislave a okolí

Bratislava CARD City&Region je oficiálnou destinačnou turistickou kartou, ktorá vám umožňuje spoznať a zažiť to najlepšie, čo mesto Bratislava a región ponúkajú.
  • voľný vstup do múzeí a galérií
  • bezplatná prehliadka
  • neobmedzená doprava
  • ďalšie zľavy do výšky 50%
Kúpiť online


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu